Hero
CZ SK

Inspirujte se lahodnými THOMY recepty

receipt

Chřest s holandskou omáčkou

Spojení čerstvého chřestu s holandskou omáčkou je zážitek, na který nikdy nezapomenete. Díky THOMY si můžete tuto delikátní kombinaci vychutnat snadno a rychle!

  • 20 minut
  • iconHOLANDSKÁ OMÁČKA

Ingredience

  • 1,5 kg zeleného chřestu
  • 2 l vody
  • Sůl
  • Špetka cukru
  • 2 lžičky másla
  • 1 balení THOMY Holandská omáčka
  • Čerstvě mletý pepř a mořská sůl na ozdobu

Postup

  • 1 Omyjte chřest, ořízněte dřevité konce a oloupejte spodní třetinu.
  • 2 Vodu se solí a špetkou cukru přiveďte k varu. Přidejte máslo i chřest a vařte 10 minut.
  • 3 Prohřejte THOMY Holandskou omáčku v menším hrnci.
  • 4 Chřest servírujte spolu s holandskou omáčkou a na talíři dozdobte pepřem a mořskou solí.
receipt

Losos s holandskou omáčkou

Přemýšleli jste někdy o kombinaci lososa s holandskou omáčkou? Je to skutečná delikatesa! A díky našemu receptu ji máte hotovou raz dva.

  • 80 minut
  • iconHOLANDSKÁ OMÁČKA

Ingredience

  • 2 steaky z lososa
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Šťáva z limetky
  • Olivový olej
  • 1 balení THOMY Holandská omáčka

Postup

  • 1 Steaky z lososa umyjte a osušte. Pak je osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Na grilu či na pánvi připravujte 3 minuty z každé strany, poté stáhněte teplotu a nechte ještě 5 minut dopékat.
  • 2 Mezitím si připravte THOMY Holandskou omáčku – stačí nalít do menšího hrnce a prohřát na ideální teplotu.
  • 3 Lososa dochuťte mořskou solí a zakápněte šťávou z limetky. Servírujte s THOMY Holandskou omáčkou a nechte si chutnat!
receipt

Lasagne připravené s láskou

Hledáte recept, který by do puntíku naplnil přísloví „Láska prochází žaludkem“? Právě jste ho našli! A díky lahodné THOMY Bešamelové omáčce ho navíc máte hotový během chvilky.

  • 40 minut
  • iconBECHAMEL OMÁČKA

Ingredience

  • 400 g mletého masa
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 350 ml pasírovaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 balení THOMY Bešamelová omáčka
  • Plátky lasagní
  • Oregano a červená paprika
  • Sůl a mletý pepř
  • Olivový olej

Postup

  • 1 Na pánvi vzpěňte cibulku, přidejte mleté maso a důkladně osmažte. Pak přidejte pasírovaná rajčata i protlak, podlijte troškou vody a osolte.
  • 2 Přidejte najemno nasekaný česnek, pepř, červenou papriku a oregano. Vše nechte 10 minut povařit.
  • 3 Na dno zapékací mísy dejte vrstvu masové směsi, pokryjte lasagnemi a přidejte vrstvu THOMY Bešamelové omáčky. Postup opakujte, dokud vám stačí ingredience. Jako poslední vrstvu nechte bešamelovou omáčku, kterou poklaďte mozzarellou.
  • 4 Lasagne pečte 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté vytáhněte, servírujte a nechte si chutnat!
Zobrazit Všechny RECEPTY

O nás

Značka THOMY pochází ze Švýcarska (vznik 1954) a je spojena se jménem svého zakladatele, jímž byl Fritz Thomy Schaad. THOMY je již od svého založení spojována s inovacemi – jako první přišla například s výrobou hořčice v hliníkových tubách. V 70. letech se značka THOMY zařadila k největšímu potravinářskému koncernu Nestlé.

V roce 1987 byla na trh uvedena první Holandská omáčka THOMY, která se dodnes řadí k ikonickým výrobkům.

Dnes je značka THOMY k dostání nejen v německy mluvících zemích, ale třeba i v Čechách, na Slovensku nebo Balkánských zemích.

THOMY... chutí k dokonalosti!