Velikonoční pečení s vlákninou

Velikonoční recept

Velikonoční pečení s vlákninou

Článek Vám zabere

Co vás napadne, když se řeknou Velikonoce? Beránci, vajíčka, lidové tradice a spousty jídla. Plný stůl zkrátka k Velikonocům patří. Jak to udělat, aby vám po velikonočním zajíčkovi nebylo těžko?

Velikonoce se pojí se spoustou tradičního jídla. Beránky a zajíčky počínaje přes jidáše a kopřivovou nádivkou konče. Každá rodina má na tyto tradiční velikonoční pochoutky své recepty. Mnohdy se předávají z generace na generaci. A je jasné, že to musíte přeci všechno ochutnat. Občas se ale konzumace těchto dobrot pojí s protivnými zažívacími potížemi. Cítíte se pak nepříjemně a může to zkazit dojem celých svátků. Poradíme vám, jak se tomu vyhnout. Zkuste vaše tradiční recepty obohatit například o vlákninu.

Jak správně mlsat?

Tento dotaz si položil minimálně jednou asi každý z nás. Naše ambasadorka Petra Řehořková, známá česká výživová poradkyně, pro vás připravila recept, který bude chutnat stejně dobře jako tradiční velikonoční dobrota. A přitom nezatíží vaše zažívání!

Potřebujeme více vlákniny

Naše tělo pro správné fungování potřebuje dostatečné množství vlákniny, která přispívá k lepšímu zažívání nebo ke snižování cholesterolu.

Petra Řehořková

Nejlepší cestou, jak se cítit dobře a mít správně fungující zažívání je vyvážený životní styl. Pokud chcete pro své zažívání udělat ještě něco navíc, můžete si zařadit do svého jídelníčku OptiFibre®, 100% rostlinný přípravek, který neobsahuje žádné přidané látky, aromata, lepek ani fruktózu. Vyhrajte ho v naší soutěži.

Tvarohový zajíček s OptiFibre®

Mezi symboly velikonoc patří vajíčka, beránek, ale i zajíček. Ať už sáhnete po kterékoli formě, s naším receptem vám zaručujeme úspěch.

Ingredience:

  • 200 g změklého másla
  • 150 g cukru krupice tmavého
  • 260 g tvarohu
  • kůra z 1 citronu
  • 4 vejce
  • 230 g polohrubé mouky
  • 30 g OptiFibre®
  • 1 sáček do pečiva
  • špetka soli
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Příprava:

Nejprve v míse utřeme máslo s cukrem a žloutky. Ke hmotě přidáme tvaroh, sníh z bílků a špetku soli. Smícháme si mouku s práškem do pečiva a vlákninou OptiFibre®, díky které naše sladké překvapení získá na potřebné vláknině, a přidáme do mísy. Směs nalijeme do vymazané a moukou vytřené formy. Do již předehřáté trouby na 180 °C vložíme formu na 50 minut.


Recept připravila a pro vás vyzkoušela Petra Řehořková.