Dejte jaru zelenou

  • NESCAFÉ Green blend
  • 2 minuty čtení
  • 26. 2. 2015
  • Tým Plus Pro Vás
  • Konečně jsme se dočkali. Pomalu se nám prodlužuje den, sluneční paprsky získávají na síle a my se pomalu probouzíme ze zimního spánku. Ano, jaro nám už ťuká na dveře. Zima se svou šedí a mrazem postupně odchází a předává pomyslné žezlo optimistickému jaru plnému radosti, zdraví a zeleně. Abychom si je mohli vychutnat plnými doušky, je třeba dopřát organismu veškeré látky, které potřebuje. Mezi tyto látky patří i antioxidanty, které nám pomáhají bojovat proti škodlivému vlivu volných radikálů. Káva NESCAFÉ Green blend nám dodá dávku těchto antioxidantů a navíc nám pomůže s probouzením ze zimní ospalosti.

    {containers“:[{„id“:1,“type“:“container100″,“params“:{},“shapes“:{„first“:[{„id“:2,“type“:“shapeOldArticle“,“params“:{„html“:“

    Konečně jsme se dočkali. Pomalu se nám prodlužuje den, sluneční paprsky získávají na síle a my se pomalu probouzíme ze zimního spánku. Ano, jaro nám už ťuká na dveře. Zima se svou šedí a mrazem postupně odchází a předává pomyslné žezlo optimistickému jaru plnému radosti, zdraví a zeleně. Abychom si je mohli vychutnat plnými doušky, je třeba dopřát organismu veškeré látky, které potřebuje. Mezi tyto látky patří i antioxidanty, které nám pomáhají bojovat proti škodlivému vlivu volných radikálů. Káva NESCAFÉ Green blend nám dodá dávku těchto antioxidantů a navíc nám pomůže s probouzením ze zimní ospalosti.

    Káva NESCAFÉ Green blend je rozpustná káva vyrobená z jedné třetiny ze zelených, nepražených kávových zrn a ze dvou třetin z pražených zrn. Právě zelená zrna, která neprocházejí procesem pražení, si uchovávají vysoké množství přírodních antioxidantů – polyfenolů, které mají dobrou schopnost se vstřebávat. Druhé dvě třetiny zrn jsou pražené a kávě dodávají delikátní kávovou chuť a charakteristickou neodolatelnou vůni. Ale ani tato zrna nejsou chudá na antioxidanty. Během procesu pražení sice klesá množství antioxidantů ze skupiny polyfenolů, ale přesto si káva zachovává svůj antioxidační účinek díky přírodním antioxidantům vzniklým Maillardovou reakcí, které nazýváme melanoidiny.

    Mezi antioxidanty patří vedle polyfenolů a melanoidinů široká skupina látek. Nejznámějšími jsou vitaminy A, C a E, karotenoidy, ale řadíme sem mnoho dalších. Mezi jejich zdroje patří hlavně ovoce a zelenina. Působení všech antioxidantů v organismu bychom mohli nazvat zhášením volných radikálů, které mají negativní účinek na náš organismus. Volné radikály na nás působí kvůli znečištění životního prostředí, kouření, vznikají při stresu, nemoci nebo při fyzické a psychické zátěži. Příjmem antioxidantů podporujeme přirozený obranný mechanismus našeho organismu, který se musí proti účinku volných radikálů bránit.

    „}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů