Dobrá polévka, základ vyvážené stravy

  • Polévka je grunt
  • 2 minuty čtení
  • 26. 2. 2015
  • Tým Plus Pro Vás
  • Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Ingredience jako zelenina, luštěniny, celozrnné těstoviny nebo libové maso dělají z tohoto tradičního předkrmu výživné jídlo, kterého si člověk cení již od nepaměti. Například kuřecí polévka je pro své pozitivní účinky při překonávání nachlazení často přezdívaná židovským penicilinem.

    {containers“:[{„id“:1,“type“:“container100″,“params“:{},“shapes“:{„first“:[{„id“:2,“type“:“shapeOldArticle“,“params“:{„html“:“

    Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Ingredience jako zelenina, luštěniny, celozrnné těstoviny nebo libové maso dělají z tohoto tradičního předkrmu výživné jídlo, kterého si člověk cení již od nepaměti. Například kuřecí polévka je pro své pozitivní účinky při překonávání nachlazení často přezdívaná židovským penicilinem.

    Polévky jsou díky snadné a rychlé přípravě oblíbeným jídlem, které se v různých variacích objevuje téměř v každé národní kuchyni. Jejich výživová hodnota samozřejmě závisí na výběru těch správných ingrediencí. Polévky pak mohou představovat snadnou cestu, jak doplnit do jídelníčku bílkoviny, vitaminy, minerální látky nebo vlákninu.

    V dnešní, uspěchané době má však málokdo čas na přípravu polévky podle receptu našich babiček, ale to neznamená, že si polévku nemůže doma uvařit. Na trhu je mnoho kvalitních výrobků, které přípravu polévky ulehčí. Při jejich výběru je však třeba pečlivě číst nejen složení na etiketě výrobku, ale i jejich nutriční hodnoty. Například u řady polévek Maggi Ze Zahrádky nás může příjemně překvapit množství vlákniny. Vláknina, která je pro lidský organismus velice prospěšná, je do těchto polévek přidávána proto, aby výrobky splnily očekávání i těch nejnáročnějších spotřebitelů. Vláknina, mezi jejíž zdroje patří mimo jiné i zelenina, ovoce a celozrnné potraviny, je důležitá pro správné trávení. Doporučené denní množství vlákniny je 25 g, její odhadovaný průměrný příjem obyvatel České republiky je však zhruba poloviční.

    Velkým otazníkem u dehydratovaných polévek byl obsah glutamátu a soli. Proto je do polévek Maggi Ze Zahrádky použito takové množství kvalitních ingrediencí, že již nemusel být přidán žádný glutamát. Glutamát totiž působí jako posilovač chuti. Rovněž množství soli je v polévkách Maggi konstantně snižováno, tak aby lépe vyhovovaly výživovým nárokům spotřebitelů.

    Méně kalorické polévky jsou navíc vhodným předkrmem pro ty, kteří mají problémy s udržením optimální hmotnosti. Jejich konzumace prodlouží celkový čas oběda či večeře a pocit nasycení se dostaví dříve. Celková energetická hodnota zkonzumovaného jídla je pak menší.

    Polévky jsou oblíbeným jídlem nejen dospělých, ale našly si místo i v srdci malých strávníků. Jejich výživové nároky jsou samozřejmě odlišné, a proto byla vytvořena i řada polévek Maggi Ze Zahrádky Junior. Při jejich výrobě není používán glutamát a navíc obsahují snížené množství soli, tak aby lépe vyhovovaly výživovým potřebám malých spotřebitelů.

    „}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů