Julius Maggi, polévkový král

  • Výživové milníky Nestlé
  • 4 minuty čtení
  • 14. 3. 2016
  • Tým Plus Pro Vás
  • Víte, jak vznikaly první instantní polévky? Zabrouzdejte s námi do 150leté historie Nestlé a objevte, jak se s hladem a nedostatkem času vypořádal Julius Maggi.

    {containers“:[{„id“:3,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:4,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Mnohahodinové směny v továrnách, minimum volného času a maso jako vzácný artikl. Průmyslová revoluce v 19. století přinesla nejen řadu technických vymožeností, ale také zásadní otázku: jak nasytit velké množství lidí stravou nenáročnou na přípravu, s dostatkem bílkovin?

    „,“textWiki“:“

    Mnohahodinové směny v továrnách, minimum volného času a maso jako vzácný artikl. Průmyslová revoluce v 19. století přinesla nejen řadu technických vymožeností, ale také zásadní otázku: jak nasytit velké množství lidí stravou nenáročnou na přípravu, s dostatkem bílkovin?

    „}},{„id“:5,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Luštěniny, dobrý základ“}},{„id“:6,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:““,“textWiki“:““}}]}},{„id“:7,“type“:“container50-50″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:8,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    S řešením přišel v roce 1886 syn švýcarského mlynáře Julius Maggi. Po vystudování obchodní školy v Basileji a vedení několika vlastních mlýnů se s přítelem, lékařem Schulerem, snažil přijít na ideální recepturu výživného, rychle připraveného a zároveň levného pokrmu. Inspiraci nakonec našli ve zdraví prospěšných luštěninách. Zbývalo pouze vyřešit otázku, jak zrychlit jejich časově náročnou přípravu.

    Po několika letech usilovné práce přišli s luštěninovou moukou, tzv. legumiózou. Díky ní pak v roce 1886 uvedl Maggi na trh převratnou novinku – hotové polévky z hrachových nebo fazolových extraktů, které stačilo pouze zalít vařící vodou. Lidé si brzy zamilovali nejen jejich praktickou přípravu, ale také vynikající chuť.

    „,“textWiki“:“

    S řešením přišel v roce 1886 syn švýcarského mlynáře Julius Maggi. Po vystudování obchodní školy v Basileji a vedení několika vlastních mlýnů se s přítelem, lékařem Schulerem, snažil přijít na ideální recepturu výživného, rychle připraveného a zároveň levného pokrmu. Inspiraci nakonec našli ve zdraví prospěšných luštěninách. Zbývalo pouze vyřešit otázku, jak zrychlit jejich časově náročnou přípravu.

    Po několika letech usilovné práce přišli s luštěninovou moukou, tzv. legumiózou. Díky ní pak v roce 1886 uvedl Maggi na trh převratnou novinku – hotové polévky z hrachových nebo fazolových extraktů, které stačilo pouze zalít vařící vodou. Lidé si brzy zamilovali nejen jejich praktickou přípravu, ale také vynikající chuť.

    „}}],“second“:[{„id“:9,“type“:“shapeImage“,“params“:{„image“:“https://www.plusprovas.cz/image-cache/pagebuilder-fit-x/2589-maggi-legumioza-text.jpg“,“alt“:“Logo legumiózy Maggi“,“id“:2589}}]}},{„id“:10,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:11,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Znáte Güttrli?“}},{„id“:12,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Díky velkému úspěchu už po roce fungování své společnosti otevřel Maggi další podniky a sklady v hlavních evropských metropolích jako Paříž, Vídeň, Londýn či Budapešť. Povzbuzen úspěchem, snažil se vyvíjet další výrobky, které by pomohly usnadnit hospodyňkám vaření a kombinovat nové chutě.

    Tak přišla na svět také slavná čtyřhranná lahvička s polévkovým kořením. Güttrli, v překladu znamení štěstí, našlo uplatnění nejen v dochucování polévek, ale také při přípravě omáček, zeleniny, rýže či pomazánek. Praktická čtyřhranná lahvička se od té doby téměř nezměnila, stále si zachovává svůj originální tvar a žluto-červenou barvu obalu.

    „,“textWiki“:“

    Díky velkému úspěchu už po roce fungování své společnosti otevřel Maggi další podniky a sklady v hlavních evropských metropolích jako Paříž, Vídeň, Londýn či Budapešť. Povzbuzen úspěchem, snažil se vyvíjet další výrobky, které by pomohly usnadnit hospodyňkám vaření a kombinovat nové chutě.

    Tak přišla na svět také slavná čtyřhranná lahvička s polévkovým kořením. Güttrli, v překladu znamení štěstí, našlo uplatnění nejen v dochucování polévek, ale také při přípravě omáček, zeleniny, rýže či pomazánek. Praktická čtyřhranná lahvička se od té doby téměř nezměnila, stále si zachovává svůj originální tvar a žluto-červenou barvu obalu.

    „}},{„id“:13,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Od polévek k reklamě“}}]}},{„id“:14,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:15,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Myslíte, že polévkový král zůstal jen u potravin? Kdepak, Maggi naplno využíval svého obchodního talentu a otevřel také vlastní reklamní kancelář. Díky té se v obchodech začaly objevovat originální kovové štítky, upozorňující na zboží Maggi. Kancelář vymýšlela také poutavé slogany a speciální akce, například kostka bujonu k nákupu navíc.

    „,“textWiki“:“

    Myslíte, že polévkový král zůstal jen u potravin? Kdepak, Maggi naplno využíval svého obchodního talentu a otevřel také vlastní reklamní kancelář. Díky té se v obchodech začaly objevovat originální kovové štítky, upozorňující na zboží Maggi. Kancelář vymýšlela také poutavé slogany a speciální akce, například kostka bujonu k nákupu navíc.

    „}}]}},{„id“:16,“type“:“container50-50″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:17,“type“:“shapeImage“,“params“:{„image“:“https://www.plusprovas.cz/image-cache/pagebuilder-fit-x/2590-150-let.png“,“alt“:“Logo Nestlé 150 let“,“id“:2590}}],“second“:[{„id“:18,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Ačkoli těžké časy průmyslové revoluce jsou už dávno za námi, i dnes si díky Maggimu můžeme dopřát výživné a chutné pokrmy v momentech, kdy nás tlačí čas. Ať už jde o tradiční Maggi koření, polévky, bujony či speciální kořenící směsi, každá kuchařka se může spolehnout na jejich poctivé složení a lahodnou chuť.

    „,“textWiki“:“

    Ačkoli těžké časy průmyslové revoluce jsou už dávno za námi, i dnes si díky Maggimu můžeme dopřát výživné a chutné pokrmy v momentech, kdy nás tlačí čas. Ať už jde o tradiční Maggi koření, polévky, bujony či speciální kořenící směsi, každá kuchařka se může spolehnout na jejich poctivé složení a lahodnou chuť.

    „}}]}},{„id“:19,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:20,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Rychlé obědy z kvalitních surovin si můžete vychutnat i vy. Vyhrajte je v naší soutěži s MAGGI!

    „,“textWiki“:“

    Rychlé obědy z kvalitních surovin si můžete vychutnat i vy. Vyhrajte je v naší soutěži s MAGGI!

    „}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů