Láska prochází žaludkem

  • Udělejte radost
  • 3 minuty čtení
  • 26. 2. 2015
  • Tým Plus Pro Vás
  • Uvařit své drahé polovičce nějakou dobrotu, to je romantické gesto, které ocení muži i ženy. Stále totiž platí, že láska prochází žaludkem. Prozradíme vám, jak uvařit, aby jídlo chutnalo a zároveň bylo vyznáním lásky.

    {containers“:[{„id“:1,“type“:“container100″,“params“:{},“shapes“:{„first“:[{„id“:2,“type“:“shapeOldArticle“,“params“:{„html“:“

    Určitě to všichni známe. Když je jídlo lahodné a krásně naservírované, naše oči i chuťové buňky jásají a sníme všeho bez problému mnohonásobně více, než je pro náš žaludek vhodné. Poté se cítíme unavení, přeplnění a nejraději bychom se odvalili na nejbližší gauč a trávili jako had svou kořist. Takhle by ale romantická večeře rozhodně vypadat neměla! Následující body vám pomohou si vaření i večeři opravdu užít a cítit se i po ní dobře.

    1. V jednoduchosti je krása

    Je jasné, že byste své lásce k nohám snesli vše, co má ráda a zahrnuli byste ji nejraději jen tím nejlepším. Platí to nepochybně i v jídle a je to tak v pořádku. Je třeba ale přemýšlet nad tím, jestli se všechny ty nejlepší lahůdky a pochutiny hodí také k sobě navzájem. Jestliže uděláte tříchodové menu a každé bude jinak chuťově laděné, může romantika rychle skončit podobně, jako když si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort. V jednoduchosti je opravdu krása a vašeho miláčka, a především jeho žaludek, nepochybně potěší jednoduché menu se sladěnými chutěmi. Pokud chceme připravit například italský večer, vyhrajme si s italskými potravinami jako sušená rajčata, bazalka, olivy, mozzarela, těstoviny apod. Pokud chceme typicky české menu, sáhněme po osvědčených českých receptech. Svou roli ale hrají i nápoje. Kdo si neví rady, jaké víno k večeři zvolit, obecně například platí, že čím je maso tmavší, tím vyzrálejší a plnější červené víno servírujeme. Drůbeží maso naopak dobře doplňují lehká, mírně aromatická vína. U ryb platí, čím je ryba méně tučná, tím lehčí bílé víno servírujeme. Důkladně tedy předem zvažte, zda se Vaše připravené menu bude chuťově doplňovat.

    2. Nepřeceňte své schopnosti

    Vařečka v ruce, vonící jídlo a kuchyňské prostředí na člověka snadno může zapůsobit dojmem, že se začne cítit jako ostřílený šéfkuchař. Výsledek pak ale může skončit dost katastrofálně. Nepouštějte se do zbytečně složitých receptů, zvlášť pokud nevaříte pravidelně. Když chcete na svého partnera zapůsobit, můžete snadno znervóznět a pak je složitý recept nezdolatelnou překážkou. Vybírejte s rozvahou. Potom vše půjde jako po másle a pro svou polovičku budete možná mnohem lepší kuchař než kterýkoli jiný, byť by měl ocenění michelinské hvězdy.

    3. Vyváženost nadevše

    Obraťte svou pozornost také k výživové hodnotě pokrmu, který se chystáte připravit. Mějte na mysli, že to co sníte, ovlivní, jak se budete cítit po večeři. Ačkoli se někomu může zdát dobrý a hlavně rychlý nápad k večeři narychlo osmažit řízek, dodělat přílohu a jako oblohu si naservírovat směsku zeleniny z konzervy, vaše tělo to moc neocení. Ideální a chutnou variantou ale může být například steak z čerstvé ryby , doplněný přílohou a čerstvou zeleninou. Lehkou variantou je také salát z čerstvé zeleniny. Mezi vítečné, zdravé a ne běžně používané potraviny pak patří například chřest, rebarbora, avokádo. Nebojte se zkusit něco nového.

    4. Hrajte si!

    Bavte se přípravou jídla i jídlem samotným. Udělejte svému partnerovi na talíři třeba ovocný obličej. Příliš dětinské? Ale vždyť příprava jídla může být trochu hravá. Zkuste si někdy zahrát i hru na poznávání jídla. Miláčkovi zavážete oči a on bude podle vůně a chuti poznávat, jakou dobrotu mu právě servírujete. Užijete si spoustu zábavy a třeba budete překvapení, že když máte zavázané oči, dáte šanci i potravinám, kterým byste se bez šátku na očích raději vyhnuli.

    5. Jídlo jako vyznání

    Jídlo je v rukou mužů i žen silná zbraň. Můžete ji k nohám své milé složit jako vyznání lásky nebo s ní zničit chuť a zažívání nejen své drahé polovičky, ale také sobě sama. Užívejme tedy tuto zbraň opatrně a s rozvahou, abychom po večeři mohli bez problému vstát ze židle. Tipy na vyvážené a netradiční pokrmy naleznete v sekci Recepty na týden.

    „}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů