Mlsejte na Silvestra bez výčitek!

  • Vyvážený jídelníček
  • 4 minuty čtení
  • 27. 12. 2016
  • Tým Plus Pro Vás
  • Umíte si představit silvestrovský večer bez stolu plného dobrot? Mlsat lze ale i vyváženě a my vám poradíme, jak na to, abyste si dobroty mohli vychutnat nejen na Silvestra, ale i po celý rok!

    {containers“:[{„id“:3,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:4,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Chystáte silvestrovskou oslavu pro kolegy z práce, kamarády nebo svou rodinu? Nebojte se dát fantazii prostor a pusťte se do tematické party. Nejen, že můžete přizpůsobit výzdobu, ale také si o to více vyhrát s vizuální stránkou pokrmů.

    „,“textWiki“:“

    Chystáte silvestrovskou oslavu pro kolegy z práce, kamarády nebo svou rodinu? Nebojte se dát fantazii prostor a pusťte se do tematické party. Nejen, že můžete přizpůsobit výzdobu, ale také si o to více vyhrát s vizuální stránkou pokrmů.

    „}},{„id“:5,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Hvězdný večer“}}]}},{„id“:6,“type“:“container50-50″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:7,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Po vánočním pečení vám formička na cukroví s motivem hvězdy dost možná leží na vrchu krabice, proto se po ní natáhněte – bude potřeba na jednohubky, bez kterých se váš stůl neobejde! Nachystejte si žitný chléb, tvaroh, šunku nejvyšší jakosti a bílou ředkev. Nakrájejte chléb na tenké krajíčky, poté naloupejte ředkev a nakrájejte ji na tenké pásky. Postupně vykrajujte hvězdu ze všech vrstev – chleba, šunky i ředkve. Postup je snadný, natřete chleba tvarohem a navrstvěte šunku a ředkev.

    Kombinace lze dále rozvíjet, například doplnit o plátek sýra či ředkev nahradit jinou oblíbenou zeleninou. Vykrajovátka můžete střídat, stejně jako druhy oblohy a chleba. Ořechový například chutná skvěle v kombinaci s aromatickými sýry a mandarinkami. Vašemu hvězdnému večeru nestojí nic v cestě!

    „,“textWiki“:“

    Po vánočním pečení vám formička na cukroví s motivem hvězdy dost možná leží na vrchu krabice, proto se po ní natáhněte – bude potřeba na jednohubky, bez kterých se váš stůl neobejde! Nachystejte si žitný chléb, tvaroh, šunku nejvyšší jakosti a bílou ředkev. Nakrájejte chléb na tenké krajíčky, poté naloupejte ředkev a nakrájejte ji na tenké pásky. Postupně vykrajujte hvězdu ze všech vrstev – chleba, šunky i ředkve. Postup je snadný, natřete chleba tvarohem a navrstvěte šunku a ředkev.

    Kombinace lze dále rozvíjet, například doplnit o plátek sýra či ředkev nahradit jinou oblíbenou zeleninou. Vykrajovátka můžete střídat, stejně jako druhy oblohy a chleba. Ořechový například chutná skvěle v kombinaci s aromatickými sýry a mandarinkami. Vašemu hvězdnému večeru nestojí nic v cestě!

    „}}],“second“:[{„id“:8,“type“:“shapeImage“,“params“:{„image“:“https://www.plusprovas.cz/image-cache/pagebuilder-fit-x/3067-obcerstveni-t2-min.jpg“,“alt“:“silvestrovské jednohubky“,“id“:3067}}]}},{„id“:9,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:10,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Netradiční zobání“}},{„id“:11,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Klasickým chipsům a křupkám už odzvonilo, teď je v módě čerstvá zelenina! Nakrájejte mrkev, řapíkatý celer, papriku a okurku na asi 0,5 cm tlusté špalíčky a podávejte spolu s oblíbeným dipem. Lahodně chutná třeba kombinace tvarohu a koření, ovčích sýrů nebo hummusu. Využít se dá i samotný řapíkatý celer nakrájený na tenčí plátky, který můžete promíchat například s jablky a ořechy. Připravíte tak osvěžující zimní salát.

    „,“textWiki“:“

    Klasickým chipsům a křupkám už odzvonilo, teď je v módě čerstvá zelenina! Nakrájejte mrkev, řapíkatý celer, papriku a okurku na asi 0,5 cm tlusté špalíčky a podávejte spolu s oblíbeným dipem. Lahodně chutná třeba kombinace tvarohu a koření, ovčích sýrů nebo hummusu. Využít se dá i samotný řapíkatý celer nakrájený na tenčí plátky, který můžete promíchat například s jablky a ořechy. Připravíte tak osvěžující zimní salát.

    „}}]}},{„id“:12,“type“:“container50-50″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:13,“type“:“shapeImage“,“params“:{„image“:“https://www.plusprovas.cz/image-cache/pagebuilder-fit-x/3065-obcerstveni-t1-min.jpg“,“alt“:“Jahody v čokoládě“,“id“:3065}}],“second“:[{„id“:14,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Pokud máte chuť na něco „jižanského“, zkuste v obchodě koupit uzrálá cherry rajčátka a kvalitní mozzarellu. Napichujte je spolu s lístkem čerstvé bazalky na párátka a na závěr zakápněte olivovým olejem. Nezapomeňte na ovoce – zkuste své oblíbené nakrájet na větší kousky a namočit z poloviny do horké čokolády. Posypte jej oříšky a máte osvěžující dezert, který budou vaši hosté milovat!

    „,“textWiki“:“

    Pokud máte chuť na něco „jižanského“, zkuste v obchodě koupit uzrálá cherry rajčátka a kvalitní mozzarellu. Napichujte je spolu s lístkem čerstvé bazalky na párátka a na závěr zakápněte olivovým olejem. Nezapomeňte na ovoce – zkuste své oblíbené nakrájet na větší kousky a namočit z poloviny do horké čokolády. Posypte jej oříšky a máte osvěžující dezert, který budou vaši hosté milovat!

    „}}]}},{„id“:15,“type“:“container100″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[]}},{„id“:16,“type“:“container50-50″,“params“:[],“shapes“:{„first“:[{„id“:17,“type“:“shapeSubheader“,“params“:{„heading“:“Novoroční přípitek“}},{„id“:18,“type“:“shapeRichEdit“,“params“:{„text“:“

    Ačkoliv je v této vychytávce trocha cukru, jistě vám zachutná, potěší hosty a dokonale doplní vaše téma. Rozkrojte citrón na půl. Půlkou citrónu potřete hrdlo sklenice dokola tak, abyste nevynechali žádné místo. Do misky nasypejte trochu třtinového cukru a pomalu do něj vkládejte sklenici hrdlem dolů, aby byla všechna místa obalená. Sklenici můžete ještě ozdobit jahodou a pár sekund před půlnocí naplnit šampaňským.

    „,“textWiki“:“

    Ačkoliv je v této vychytávce trocha cukru, jistě vám zachutná, potěší hosty a dokonale doplní vaše téma. Rozkrojte citrón na půl. Půlkou citrónu potřete hrdlo sklenice dokola tak, abyste nevynechali žádné místo. Do misky nasypejte trochu třtinového cukru a pomalu do něj vkládejte sklenici hrdlem dolů, aby byla všechna místa obalená. Sklenici můžete ještě ozdobit jahodou a pár sekund před půlnocí naplnit šampaňským.

    „}}],“second“:[{„id“:19,“type“:“shapeNodeLink“,“params“:{„id“:“2347″}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů