Borůvkový koláč

  • Dezert
  • 60 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Máte plný košík čerstvých borůvek a nevíte co s nimi? Pojďte s námi udělat delikátní borůvkový koláč.

    Ingredience pro 4

    • 200g-hladké mouky
    • 300g-špaldové mouky
    • 250ml-nízkotučného mléka
    • 1-kůra z citronu
    • 20g-droždí
    • špetka soli
    • 500g-borůvek
    • 60g-másla
    • 1-Orion čokoláda na vaření
    • 2-žloutky

    Postup

    Do mísy dejte mouku, žloutky, mléko, máslo a cukr.

    Z mléka, dvou lžic hladké mouky a droždí zadělejte kvásek a nechte ho vzejít.

    Kvásek přidejte k ostatním ingrediencím, hotové těsto zadělejte a v teple nechte vykynout.

    Poté těsto rozprostřete na vymazaný plech, posypte borůvkami a dejte do trouby na 180 °C.

    Po upečení nechte koláč vychladnout a servírujte. Ozdobit ho můžete hoblinkami Orion čokolády.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů