Bramboračka

  • Polévka
  • 20 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Milujete výživnou polévku z čerstvých hub, které jste právě přinesli z lesa? Máme pro vás recept na tu nejlepší bramboračku!

    Ingredience pro 4

    • 1-MAGGI bujón s bylinkami Ze zahrádky ZELENINOVÝ; 250g-brambor
    • 2-mrkve
    • 1-malý celer
    • 80g-žampionů nebo lesních hub
    • 2stroužky-česneku
    • 50g-másla
    • 50g-hladké mouky
    • pepř
    • kmín
    • majoránka
    • 1-jarní cibulka

    Postup

    Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky.

    Očistěte mrkev, celer a houby. Potom mrkev nakrájejte na kolečka, celer na kostičky, houby na plátky a prolisujte oloupaný česnek.

    V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm mrkev, celer a houby. Vmíchejte česnek a vše zaprašte moukou a zasmahněte.

    Zeleninu zalijte 1,5 l vody, promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Ochuťte ji MAGGI bujónem s bylinkami Ze zahrádky ZELENINOVÝM, pepřem, kmínem a pozvolna nechte vařit.

    Po 10 minutách přidejte do hrnce brambory a vařte je, dokud zcela nezměknou. Nakonec vmíchejte majoránku a jarní cibulku. Podávejte s čerstvým chlebem a nechte si chutnat!

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů