Ingredience pro 4
- 200g-cizrny
- 0,5l-vody
- 1 polévková lžíce-citronové šťávy
- 1stroužek-česneku
- 1 až 1,5 polévkové lžíce-sezamové pasty
- 2 polévkové lžíce-olivového oleje
- 0,5g-chilli prášku
- sůl
- pepř
Postup
Cizrnu propláchněte, vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte ji (nejlépe přes noc) namočenou.
Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vařte.
Vodu mírně osolte a vařte tak dlouho, dokud cizrna nezměkne jako máslo.
Přidejte česnek a citron a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Na úplný konec přidejte sezamovou pastu tahini a olivový olej (tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí). Hotovou pastu podávejte v mističkách. Zakápněte olivovým olejem, posypejte práškovým chilli a můžete ozdobit kuličkami cizrny.
BMI index