Dietní knedlo-zelo-vepřo

  • Hlavní jídlo
  • 25 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Česká klasika ve zdravém kabátku.

    Ingredience pro 4

    • 800g-vepřové panenky nebo karé (pečeně)
    • 400g-kysaného zelí
    • 2-cibule
    • 4 pl-oleje
    • kmín
    • sůl
    • pepř
    • hnědý cukr
    • vinný ocet
    • knedlík s celozrnnou houskou

    Postup

    Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme olejem a pozvolna opečeme na teflonové pánvi.

    Hotové maso vyjmeme a do výpeku přilijeme trochu oleje a přidáme nasekanou cibulku, kterou necháme zesklovatět.

    Zelí scedíme (lák nevyléváme, poslouží nám k dochucení), překrájíme a zlehka orestujeme spolu s cibulkou.

    Přidáme kmín, ocet, trochu cukru a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Když je zelí měkké, dochutíme lákem, popřípadě rozvarem z octa a cukru.

    Podle návodu připravíme Maggi Šťávu k vepřovému masu. Hotové maso podáváme se šťávou a zelím, jako přílohu volíme bramborový knedlík nebo vařený brambor.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů