Indické brambory

  • Hlavní jídlo
  • 40 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Bramobory jako samostatný chod? Vyzkoušejte indickou variantu.

    Ingredience pro 1

    • 600g-oloupaných brambor
    • 1-MAGGI bujón s bylinkami Ze zahrádky ZELENINOVÝ
    • 50g-olej
    • 1-větší cibule
    • 1 kelímek-jogurtu
    • 3-stroužky česneku
    • 4-chilli papričky
    • 200 g-špenátu
    • 2-lžičky curry koření
    • kmín

    Postup

    Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek, špenát, chilli papričky, curry koření a kmín. Dochutíme kusem MAGGI bujónem s bylinkami Ze zahrádky ZELENINOVÝM a mírně podlijeme vodou.

    Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a promícháme s orestovanou směsí. Směs dáme do pekáčku, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě při 160°C asi 20 minut.

    Dresink připravíme takto - koriandr jemně nasekáme a promícháme s jogurtem, dochutíme špetkou kmínu a curry koření.

    Při podávání brambory přelijeme ochuceným jogurtem.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů