Jablková žemlovka

  • Dezert
  • 35 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Máte chuť na voňavý sezónní dezert? Tato jablková žemlovka chutná jako od babičky!

    Ingredience pro 4

    • 8 plátků-celozrnného toustového chleba
    • 6-jablek
    • 2-vejce
    • 200g-hnědého cukru
    • 100g-rozinek
    • 2 dl-smetany na vaření
    • 1 lžička-mleté skořice

    Postup

    Z hnědého cukru si připravíme karamel, na kterém orestujeme oloupaná, jader zbavená jablka nakrájená na měsíčky.

    Přidáme trochu vody a karamel odvaříme.

    Do vymazané zapékací misky klademe vrstvy toustového chleba a jablek a vše prokládáme hrozinkami.

    Na závěr smícháme vejce se smetanou, přidáme mletou skořici a zalijeme připravenou "semlbábu".

    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů