Jehněčí kotletky s pečenými brambory

  • Hlavní jídlo
  • 30 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Hledáte nápad, jak zpracovat jehněči?

    Ingredience pro 4

    • 800g-jehněčích kotletek
    • 5pl-řepkového oleje
    • 8-menších brambor
    • 4-stroužky česneku
    • 3-větvičky rozmarýnu
    • hrudka másla
    • sůl
    • pepř

    Postup

    Jehněčí kotletky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Zmírníme intenzitu tepla a dopečeme podle požadovaného stupně propečenosti.

    Brambory nakrájíme na měsíčky, ochutíme solí a pepřem.

    Vše dáme do pekáče a přidáme česnek a rozmarýn. Pečeme doměkka na 180 °C cca 20 minut.

    Omáčka: výpek z jehněčího masa zalijeme vodou a poté zjemníme máslem.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů