Ingredience pro 4
- 2-velké lilky ;4stroužky-česneku
- šťáva ze 2 citronů
- 2 polévkové lžíce-tahini
- 4 polévkové lžíce-olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce-sezamových semínek
- chilli
- petrželka
Postup
Omyjte lilek a po celém obvodu ho propíchejte vidličkou.
Do předehřáté trouby dejte péct na cca 200 °C na půl hodiny, dokud není úplně svrasklý a měkký.
Poté je podélně rozkrojte na poloviny a vydlabejte měkkou dužinu, kterou vzápětí nasekejte nadrobno.
Přidejte ostatní ingredience a vymíchejte dohladka. Vložte do mísy, povrch uhlaďte lžící tak, aby se vytvořil malý důlek uprostřed, který přelijte olivovým olejem.
Nakonec ozdobte chilli a dejte vychladit.
BMI index