Špenátový krém

  • Polévka
  • 20 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Polévka, kterou si zamilují i ti, kteří dosud nad špenátem ohrnovali nos!

    Ingredience pro 4

    • 500g-čerstvého špenátu
    • 2 stroužky-česneku
    • 3pl-olivového oleje
    • 1l-vody
    • 1 kostka-Maggi Gurmánského zeleninového bujónu
    • 250 g-cibule
    • 100 g-brambor
    • sůl
    • pepř

    Postup

    Na olivovém oleji zpěníme cibulí dozlatova. Přidáme nakrájený česnek na plátky.

    Brambory nakrájíme na menší kousky a orestujeme společně se základem. Vše zalijeme vodou, přidáme Maggi Gurmánský zeleninový bujón a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké.

    Až budou brambory uvařené, přidáme špenát a krátce povaříme.

    Na dohotovení použijeme tyčový mixér a vše rozmixujeme do hladké konzistence. Dochutíme solí a pepřem. Abychom se v polévce zbavili případných zeleninových žilek, můžeme přecedit přes cedník.

    Polévku můžeme zjemnit lžičkou nízkotučného jogurtu.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů