Srnčí na víně s polentovou kaší

  • Hlavní jídlo
  • 60 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Hledáte nápad, jak zpracovat zvěřinu?

    Ingredience pro 4

    • 800g-srnčího masa libového
    • 1-mrkev
    • půlka-celeru
    • 1-petržel kořenová
    • 2-cibule
    • divoké koření
    • jalovec
    • 0,75l-červeného vína
    • 6pl-polenty
    • 2 kostky-Maggi Bujón s bylinkami

    Postup

    Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky, které osolíme a opepříme.

    Na olivovém oleji orestujeme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nasekanou cibulkou. Když nám zelenina zezlátne, přidáme maso, divoké koření a vše zalijeme vínem.

    Vše vaříme pod pokličkou asi hodinu, dokud není maso měkké. Průběžně mícháme a doléváme podle potřeby vodu.

    Když je maso hotové, omáčku dochutíme džemem. Podle chuti dosolíme a opepříme.

    Podáváme s polentovou kaší, kterou si připravíme tak, že ve vlažné vodě rozmícháme Maggi Bujón s bylinkami ze zahrádky – zeleninový, přidáme polentu a za stálého míchání přivedeme k bodu varu. Vzniklou kaši můžeme zjemnit smetanou. Hotovou polentu servírujeme v hlubokém talíři spolu s masem a omáčkou.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů