Velikonoční mazanec

  • Dezert
  • 30 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Zažijte tradiční Velikonoce s Velikonočním mazancem!

    Ingredience pro 8

    • 250g-celozrnné špaldové mouky
    • 250g-hladké mouky
    • 100 g cukr krupice
    • hrudka másla
    • citronová kůra
    • 3 žloutky
    • 100g-rozinek
    • muškátový oříšek
    • 1 kostka-droždí
    • 2dl-nízkotučného mléka
    • špetku soli

    Postup

    Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, špetku soli a trochu mouky. Necháme vykynout kvásek.

    V míse smícháme mouku, cukr, přidáme rozpuštěný tuk, dva žloutky, kvásek, strouhanou citronovou kůru, muškátový oříšek, rozinky (předem namočené ve vodě) a vypracujeme těsto. Těsto necháme hodinu kynout.

    Pak zpracujeme bochánek, který necháme ještě nakynout.

    Bochánek potřeme posledním žloutkem a pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba 20 minut při 200 °C. Poté teplotu zmírníme a dopečeme.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů