Vepřová panenka s glazovanou mrkví

  • Hlavní jidlo
  • 30 minut přípravy
  • 24. 6. 2018
  • Tým Plus Pro Vás
  • Potěšte svého partnera večeří – vyzkoušejte vepřovou panenku s glazovanou mrkví!

    Ingredience pro 4

    • 800g-vepřové panenky (očištěné)
    • pepřové koření
    • 600 g-mrkve
    • 40 g-medu
    • snítka tymiánu
    • sůl
    • pepř
    • 2 kostky-Maggi Šťávy k vepřovému masu
    • olivový olej

    Postup

    Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na dvouset gramové steaky. Maso zprudka orestujeme ze všech stran tak, aby šťáva zůstala uchována uvnitř. Poté zmírníme intenzitu tepla a steaky dopečeme.

    Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky. Do výpeku od masa přidáme olivový olej, na kterém orestujeme mrkev. Potom přidáme med, sůl, pepř, nasekaný tymián a zvolna opékáme.

    Glazovanou mrkev z pánve vyjmeme, přilijeme vodu a necháme v ní rozpustit Maggi Šťávu k vepřovému masu. Omáčku provaříme a podáváme spolu se steaky a mrkví.

    BMI index

    BMI kalkulačka s kalkulátorem doporučeného
    příjmu kalorií a ABSI kalkulačkou

    spočítejte si bmi index
    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů