Snadné pečení místo tučného smažení

  • Novinka, ochutnejte
  • 2 minuty čtení
  • 26. 2. 2015
  • Tým Plus Pro Vás
  • Nápadů není nikdy dost, a proto Maggi přichází s novým Nápadem, jak si vylepšit jídelníček. Není novinkou, že smažení není pro úpravu jídel z výživového hlediska úplně nejvhodnější kuchyňskou metodou, ale křupavé řízečky miluje snad každý z nás. Proto se Maggi zamyslelo a vyvinulo nový produkt Maggi Nápady Křupavé řízky z trouby. Díky tomuto výrobku si můžete dopřát své oblíbené řízečky pečené a ještě ušetříte na množství použitého oleje.

    {containers“:[{„id“:1,“type“:“container100″,“params“:{},“shapes“:{„first“:[{„id“:2,“type“:“shapeOldArticle“,“params“:{„html“:“Snadné pečení místo tučného smažení

    Nápadů není nikdy dost, a proto Maggi přichází s novým Nápadem, jak si vylepšit jídelníček. Není novinkou, že smažení není pro úpravu jídel z výživového hlediska úplně nejvhodnější kuchyňskou metodou, ale křupavé řízečky miluje snad každý z nás. Proto se Maggi zamyslelo a vyvinulo nový produkt Maggi Nápady Křupavé řízky z trouby. Díky tomuto výrobku si můžete dopřát oblíbené řízečky pečené a ještě ušetříte na množství použitého oleje.

    Příprava křupavých řízků s Maggi je velmi rychlá a jednoduchá. Čtyři porce masa, nejlépe kuřecího nebo telecího, naklepeme, potřeme z obou stran olejem a obalíme v obalovací směsi. Můžeme použít i maso vepřové, to je však obvykle tučnější než předchozí druhy masa. Pro přípravu čtyř porcí řízků nám bohatě stačí dvě až tři lžíce oleje, což je proti množství oleje používaného při smažení opravdu málo. Řízky rozprostřeme na plech na pečicí papír a pečeme v troubě po dobu 15-18 minut. Řízky nemusíme obracet, což je dalším plus proti tradiční přípravě na pánvi, kdy musíme trávit celou dobu smažení u sporáku.

    Z nutričního hlediska je výhodou přípravy řízků tímto způsobem nejen nižší množství použitého oleje, ale i regulace teploty. Při smažení pokrmů na pánvi nemáme kontrolu nad teplotou oleje, a tudíž není žádným překvapením, že se nám řízky tu a tam trošku připálí. Chuťový zážitek nám to možná moc nezkazí, ale když se podíváme pod výživovou lupou, zjistíme, že během vysoké teploty vznikla v pokrmu spousta škodlivých látek. Látky vzniklé při smažení za vysokých teplot, jako je například akrylamid, mají negativní vliv na zdraví člověka. Při pečení je možné teplotu regulovat a tak vznik těchto látek omezit.

    Křupavé řízky od Maggi si můžete vychutnat ve dvou variantách, klasické řízky bez příchuti nebo s bylinkami. Výborná chuť, snadná a rychlá příprava a nutriční plus jsou zárukou vaší spokojenosti.“}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů