Vaříme s malými dětmi

  • Výživa dětí
  • 2 minuty čtení
  • 26. 2. 2015
  • Tým Plus Pro Vás
  • Naše děti dělají stejné chyby ve stravování jako my.Proč se divíme, že mají k určitým jídlům nechuť a jiným dávají přednost, když odmala vidí, jak se jejich rodiče stravují? Jak se z tohoto začarovaného kruhu vymotat?

    {containers“:[{„id“:1,“type“:“container100″,“params“:{},“shapes“:{„first“:[{„id“:2,“type“:“shapeOldArticle“,“params“:{„html“:“

    Možná tak, že si budeme dělat jídelníček na celý týden všichni společně a nejméně jeden den v týdnu připravíme zdravé jídlo – za pomoci dětí. Nové pokrmy totiž všichni lépe akceptují, když je kolem jejich přípravy nějaký rituál. Známá autorka dětských kuchařek Ingeborg Hanreichová ve své knize Jídlo a pití malých dětí převzala od své přítelkyně několik zajímavých nápadů.

    • Jednou týdně si u nich doma hrají na zaječí rodinku. Ten den je vždy na programu salát, mrkev a taky třeba kukuřičné klasy, které tak sladce chutnají a navíc se mohou jíst rukama.
    • Když připravují brokolici a květák, říkají tomu, že budou dělat zelené a bílé stromečky.
    • V některých případech pomůže, když si zeleninu nastrouhají nebo připraví ve formě kaše, krémové polévky, omáčky na špagety nebo jako zeleninový koláč. Špagety se dají srkat po jedné, anebo po vzoru Pipi punčochaté stříhat nůžkami.
    • Papriky a okurky vykrajují formičkami na vánoční cukroví.
    • Z polévkové zavářky ve tvaru hvězdiček nebo písmenek se dají na okraji talíře vytvářet ornamenty a nejrůznější obrázky.
    • Týdenní plán sestavují vždy o víkendu v rodinném kruhu, všichni mají možnost navrhnout své oblíbené jídlo. K jídlu, které si dítě vybralo, má lepší vztah. A když i u jeho přípravy asistovalo, tak je určitě nenechá na talíři.

    „}}]}}],“layout“:“article“}“

    Tým Plus Pro Vás
    Tým Plus Pro Vás
    S radostí až do mobilů