Doporučujeme pro 3.-6. ročník

  • Co je součástí hygieny potravin – skladování potravin, práce s potravinami, složení potravin, prevence nemocí
  • Informační video, kde se děti dozví:
    • Jak se vyvarovat špatného zacházení s potravinami
  • Skladování potravin – trvanlivé X netrvanlivé potraviny a jejich skladování
  • Práce s potravinami – jak s potravinami zacházet, než začneme jíst
  • Složení potravin – jednodruhové a vícedruhové potraviny, energetická hodnota potravin, doporučená denní dávka, datum spotřeby, minimální trvanlivost
  • Prevence nemocí
  • Interaktivní hra – žáci mají k dispozici prázdnou lednici a různé potraviny, které musí do lednice poskládat tak, jak aby byly vhodně skladované

Aplikace pro interaktivní tabule

Hygiena potravin - Aplikace
Hygiena potravin – Manuál pro pedagoga (PDF; 28 MB)
Nejčastější dotazy (PDF; 5 MB)

Pracovní listy

Hygiena potravin – Pracovní list (PDF; 4 MB)
Hygiena potravin – Pracovní list (verze pro tisk; PDF; 4 MB)