Doporučujeme pro 1.-2. ročník

  • Skladování potravin – trvanlivé X netrvanlivé potraviny a jejich skladování
  • Práce s potravinami – jak s potravinami zacházet, než začneme jíst
  • Složení potravin – jednodruhové a vícedruhové potraviny, energetická hodnota potravin, DDD, datum spotřeby, minimální trvanlivost
  • Prevence nemocí
  • Pracovní listy:>
    • „Kam co patří“
    • „Připravme si svačinu“
    • „Jednodruhová nebo vícedruhová“
  • Recept na svačinu a snídani

Materiály ke stažení

Hygiena potravin - Výukový modul (PDF; 18 MB)
Hygiena potravin - Výukový modul (verze pro tisk; PDF; 27 MB)
Hygiena potravin - Manuál pro lektory (PDF; 21 MB)
Hygiena potravin - Manuál pro lektory (verze pro tisk; PDF; 48 MB)