Blumový koláč

Blumový koláč

Tým Plus pro Vás

Ingredience pro 4 osoby: 300 g blum, 125 g hnědého cukru, 100 g špaldové mouky, 100 g hladké mouky, 75 g másla, 1 vejce, prášek do pečiva

Omyjeme a vypeckujeme blumy a necháme je okapat. Připravíme si těsto. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, s měkkým máslem a vejcem. Utvoříme vláčné těsto, které dáme do vymazané a vysypané formy na koláč. Nakonec jej posypeme blumami. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 30 až 40 minut.

Doba přípravy: 40 minut

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

2144

kJ

26

%

510

kcal

Bílkoviny

8,3

g

17

%

Sacharidy

78,3

g

29

%

- z toho cukry

42,3

g

47

%

Tuky

17,2

g

25

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

9,8

g

49

%

Vláknina

4,6

g

18

%

Sodík

0,02

g

1

%