Jehněčí hřbet s polentou a špenátem

Jehněčí hřbet s polentou a špenátem

Tým Plus pro Vás

Ingredience pro 4 osoby: 800 g jehněčího hřbetu, 6 pl polenty, 300 g listového špenátu, 600 ml vody, hrudka másla, sůl, pepř, 6 pl olivového oleje, 2 stroužky česneku

Jehněčí hřbet osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Zmírníme intenzitu tepla a dopečeme podle požadovaného stupně propečenosti. Výpek z masa zalijeme vodou, trochu zredukujeme a zjemníme máslem. Polenta: do vařící osolené vody vmícháme instantní polentu a na mírném ohni provaříme. Na závěr do polenty zašleháme olivový olej. Špenát: na olivovém oleji orestujeme nakrájený česnek, poté vložíme opraný a natrhaný špenát. Ochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy: 30 minut

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

2271

kJ

27

%

545

kcal

Bílkoviny

42,1

g

84

%

Sacharidy

16,7

g

6

%

- z toho cukry

0,8

g

1

%

Tuky

33,9

g

48

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

9,9

g

50

%

Vláknina

2,1

g

8

%

Sodík

0,7

g

31

%