Plněné žampiony kuřecím masem a sýrem

Plněné žampiony kuřecím masem a sýrem

Tým Plus pro Vás

Ingredience pro 4 osoby: 400 g kuřecího mletého masa, 20 žampionů, 5 pl olivového oleje, 150 g sýru madelandského typu do 20 % tuku, čerstvé bylinky, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, petrželka

Žampiony očistíme a oddělíme nožičky od plodnic. Následovně na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme mleté kuřecí maso a pokrájené nožičky žampionů tepelně upravujeme asi 5-10 minut. Poté k nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, česnek se solí a dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampionů, které poté poklademe na lehce pomaštěný plech a každý žampion ještě zasypeme nastrouhaným sýrem a trochu zakápneme olivovým olejem. Následovně pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme.

Doba přípravy: 20 minut

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

1915

kJ

23

%

461

kcal

Bílkoviny

32,9

g

66

%

Sacharidy

5,3

g

2

%

- z toho cukry

2,5

g

3

%

Tuky

34,0

g

49

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

9,8

g

49

%

Vláknina

1,2

g

5

%

Sodík

0,9

g

37

%