Slepičí polévka

Slepičí polévka

Tým Plus pro Vás

Suroviny pro 4 osoby: Kuřecí maso na polévku (křídla, hřbet z jednoho kuřete), 1 kostka Maggi Extra silného slepičího bujónu, 350 g zeleniny na polévku (mrkev, celer, petržel, kukuřice, pórek, hrášek)

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, vložíme do ní kuřecí maso a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit, snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme asi dvě hodiny doměkka. Měkké maso vyjmeme z polévky, maso obereme a pokrájíme. Vývar přivedeme znovu k varu a vhodíme kostku Maggi Extra silného slepičího bujónu. Do polévky přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Maso vrátíme do polévky. Nudle uvaříme v osolené vodě a před podáváním je vmícháme spolu s petrželkou do polévky.

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

930

kJ

11

%

222

kcal

Bílkoviny

10,0

g

20

%

Sacharidy

26,2

g

10

%

- z toho cukry

3,5

g

4

%

Tuky

7,8

g

11

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

2,3

g

12

%

Vláknina

3,4

g

13

%

Sodík

1,1

g

46

%