Srnčí na víně s polentovou kaší

Srnčí na víně s polentovou kaší

Tým Plus pro Vás

Ingredience pro 4 osoby: 800 g srnčího masa libového, 1 mrkev, půlka celeru, 1 petržel kořenová, 2 cibule, divoké koření, jalovec, 0,75 l červeného vína, 6 pl polenty, 2 kostky Maggi Bujón s bylinkami

Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky, které osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nasekanou cibulkou. Když nám zelenina zezlátne, přidáme maso, divoké koření a vše zalijeme vínem. Vše vaříme pod pokličkou asi hodinu, dokud není maso měkké. Průběžně mícháme a doléváme podle potřeby vodu. Když je maso hotové, omáčku dochutíme džemem. Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s polentovou kaší, kterou si připravíme tak, že ve vlažné vodě rozmícháme Maggi Bujón s bylinkami ze zahrádky – zeleninový, přidáme polentu a za stálého míchání přivedeme k bodu varu. Vzniklou kaši můžeme zjemnit smetanou. Hotovou polentu servírujeme v hlubokém talíři spolu s masem a omáčkou.

Doba přípravy: 60 minut

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

2130

kJ

25

%

506

kcal

Bílkoviny

50,1

g

100

%

Sacharidy

38,3

g

14

%

- z toho cukry

7,0

g

8

%

Tuky

16,0

g

23

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

3,6

g

18

%

Vláknina

4,4

g

18

%

Sodík

0,8

g

35

%