Vepřové medailonky s citronem

Vepřové medailonky s citronem

Tým Plus pro Vás

Ingredience pro 4 osoby: 800 g očištěné vepřové panenky, 2 pl hladké mouky, 7 druhů pepře, 1 citron, 8 chřestů, sůl, 300 g brambor, Maggi Šťáva k vepřovému masu

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky. Maso osolíme, opepříme a pomoučíme. Ze všech stran zprudka orestujeme tak, aby šťáva zůstala uchována uvnitř. Poté zmírníme intenzitu tepla a medailonky dopečeme. Do výpeku z masa přilijeme vodu a necháme v ní rozpustit Maggi Šťávu k vepřovému masu a přidáme plátky citronu. Brambory si nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na olivovém oleji do zlatova. Chřest zblanšírujeme ve vařící vodě a nakrájíme.

Doba přípravy: 35 minut

Nutriční hodnoty na jednu porci:

% GDA

Energie

1692

kJ

20

%

403

kcal

Bílkoviny

46,3

g

93

%

Sacharidy

21,8

g

8

%

- z toho cukry

2,4

g

3

%

Tuky

13,8

g

20

%

- z toho nasycené mastné kyseliny

3,4

g

17

%

Vláknina

3,2

g

13

%

Sodík

1,0

g

41

%