Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka

Tím Plus pre Vás

Ingrediencie pre 4 osoby: 8 vajec, 100 g nízkotučného jogurtu, 100 g póru, 300 g šalátu rukoly, 2 PL light majonézy, soľ, korenie, 12 cherry rajčín

Vajcia uvaríme na tvrdo cca 10 minút. Potom ich necháme vychladnúť pod tečúcou studenou vodou, očistíme ich a roztlačíme v ruke. Spojíme ich majonézou a bielym jogurtom. Pridáme na drobno nakrájaný umytý pór. Rukolu prepláchneme a časť pridáme do nátierky, premiešame s vajíčkami. Na ozdobu použijeme zvyšok rukoly a nakrájané cherry rajčiny.

Doba prípravy: 20 minút

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

% GDA

Energia

1138

kJ

14

%

273

kcal

Bielkoviny

18,8

g

38

%

Sacharidy

10,5

g

4

%

- z toho cukry

5,4

g

6

%

Tuky

16,8

g

24

%

- z toho nasýtené mastné kyseliny

4,5

g

23

%

Vláknina

2,1

g

8

%

Sodík

0,7

g

31

%